0
Your Cart

Lär Dig Sticka

Vad kul att du vill lära dig att sticka! 

Här får du lära dig grunderna i stickning och målet är att du kan tillräckligt för att kunna sticka en mössa i slutet av kursen. 

När du sen kan sticka en mössa är det endast din egen fantasi som sätter gränserna för vad du kan sticka! 

Jag som guidar dig igenom kursen heter Johanna, jag har stickat sen jag var barn och har de senaste 5 åren även hållit i flera stickkurser, bland annat på Fårfesten i Kil och för Hemslöjden i Ängelholm och Höör.

För den här kursen behöver du stickor och garn, titta gärna på första filmen där jag pratar om olika stickor och vad de är bra till innan du bestämmer dig för vilka du vill använda. 

Lycka till nu! Och har du några frågor går det utmärkt att maila mig på johanna@skewdesign.se. 

Lär dig om olika stickor och vad de används till. Se videon här. 

Det finns en hel uppsjö med sätt att lägga upp maskor på, här lär du dig en uppläggning som ger en lite flexibel kant och passar till det allra mesta. Det är den uppläggningen jag använder i särklass mest. Se videon här <- endast för kursdeltagare.

Grundstenen i all stickning är den räta maskan, lär dig hur man gör här <- endast för kursdeltagare. 

Aviga maskor är den andra byggstenen i stickning, kan du räta och aviga så kan du sticka precis vad som helst. Se videon här >- endast för kursdeltagare. 

Lär dig hur du kan sticka rätstickning och slätstickning i alla dess kombinationer. Se videon här <- endast för kursdeltagare. 

Minskningar använder du för att forma din stickning på olika sätt, här går vi igenom två olika. Se videon här <- endast för kursdeltagare. 

Olika ökningar ger olika avtryck i stickningen, se videon här <- endast för kursdeltagare. 

När du har stickat färdigt är det dags att maska av, se här <- endast för kursdeltagare. 

Att följa ett stickmönster gör stickningen lättare, följ med och lär dig hur du läser ett mönster. Se videon här <- endast för kursdeltagare. 

Att sticka runt på en rundsticka när stickan är längre än stickningen kallas för Magic Loop och att kunna det ger en stor flexibilitet i vad man kan sticka med de stickor man har. Se videon här <- endast för kursdeltagare.